LesWorking Sweden/Profil juni 2020

Månadens profil - juni 2020

I vårt arbete med att synliggöra lesbiska professionella kvinnor, presenterar Lesworking Sweden en lesbisk profil varje månad.


Juni månads profil är Nancy Serinisom nyligen startat restaurang & bar, samt bed & breakfast i Blekinge tillsammans med sin särbo Camilla.


Camillia och Nancy

Foto: Privat

Nancy Serini

Vem är Nancy Serini?

Jag är en 47-årig malmöit med rötter i Argentina. Sonen på 13 år har sällskap av min särbo Camillas söner på 11 och 13 år.

 

Professionellt har jag en bakgrund som främst IT-specialist, men jag driver just nu restaurang & bar samt bed & breakfast i Blekinge tillsammans med Camilla. På min fritid, den lilla som finns just nu, gillar jag att umgås med vänner och familj.


Vad har du för sysselsättning?

Just nu har vi precis dragit igång Serini’s restaurang & bar på samma anläggning som 4hearts b&b utanför Sölvesborg i Blekinge.

 

Vi vågar satsa framåt trots Corona, eftersom det inte går att bromsa sig ur en uppförsbacke.

 

På jobbet har jag många olika roller – allt från bartender och servitris till förste gräsklippare och tapetserare/målare. Restaurangen innefattar även caféverksamhet.

 

Vi är extra stolta över att driva vår verksamhet just i Sölvesborg då vi känner att vi gör en liten insats för att stå upp för allas lika värde genom att välja att bli offentliga i vår relation och vår läggning just här. Vi känner därför att vår verksamhet kan vara bra ur flera olika perspektiv.


Kan du berätta lite mer om hur det är att driva den verksamheten?

Det är väldigt omväxlande att arbeta med vår nya verksamhet. Vi har det roligt när vi arbetar och vi träffar många människor hela tiden.

 

Det är otroligt många utmaningar och kräver mycket av oss, främst för att vi har öppet alla dagar i veckan och inte har några fastanställda, utan vi är på plats själva alla dagar. Det är en ny erfarenhet och väldigt lärorikt på många sätt.

 

När vi började hade jag aldrig tapetserat och nu fixar vi det utan problem trots mönsterpassning. Vår relation har också satts på prov i och med att vi arbetar tätt ihop och med stora och viktiga saker, men erfarenheten är enbart positiv då vi verkligen kompletterar varandra och kan lyfta varandra till nya nivåer både praktiskt och mentalt. Det har verkligen stärkt vår relation att göra det här projektet tillsammans.Har det varit svårt för dig som lesbisk kvinna i yrkeslivet eller någon annanstans?

Med bakgrund både som invandrare och lesbisk var det läskigt att komma till Sölvesborg från början när jag träffade Camilla. Jag har utmanat mig själv och känner nu att jag är stolt och trygg i att kunna stå upp för vår relation även öppet i den kommun som är mest känd i Sverige för att vara emot Pride och allas lika värde genom sitt starka SD-styre.

 

I övrigt har jag inte upplevt att jag blivit bortvald eller bortstött pga. min sexuella läggning, utan min erfarenhet är snarare att det upplevts som coolt att jag är gay.


Vad tycker du det bör göras för att synliggöra lesbiska kvinnor?

Generellt tycker jag inte att det bör göras något specifikt för att synliggöra just lesbiska kvinnor då jag vill att alla kvinnor ska få den uppmärksamhet som vi förtjänar oavsett sexuell läggning. Jag vill verka för att kvinnor inte ska behandlas annorlunda än män, att kvinnor ska våga visa stolthet över det de åstadkommer och att det ska uppmärksammas i relation till vad som åstadkommits oavsett vilket kön vi råkar ha.Kan du tänka dig att vara mentor åt andra lesbiska som behöver stöd och rådgivning?

Ja, visst!


Har du en lesbisk förebild, behövs det lesbiska förebilder?

Komikern Marika Carlsson är en förebild genom att hon vågar bjuda på sig själv och sitt liv som lesbisk med en komisk underton som ”normaliserar” att leva med en annan kvinna.


Ja, det behövs lesbiska förebilder för att hjälpa de som fortfarande lever med rädsla över att våga vara öppna med hur man önskar leva sitt liv. Att se andra vara öppna och våga inspirera.


Kan du berätta lite mer om dina aktuella projekt?

Vi är stolta över att driva ett B&B och vår restaurang där vi verkligen välkomnar ALLA.

 

Som alla andra företag i besöksnäringen just nu har vi det tufft då vi fick många avbokningar i samband med Corona men vi väljer att tro på oss själva och vår verksamhet.

 

Vi välkomnar andra från den lesbiska världen lite extra och tycker det är otroligt kul att flera andra lesbiska valde att dela premiären på restaurangen med oss nu i helgen. Eftersom vi vill uppmuntra andra lesbiska att komma och bo hos oss erbjuder vi er alla 10% rabatt på boendet om ni uppger ”LesWorking” när ni bokar. Hos oss får ni pussas eller hålla handen…eller tindra med ögonen över en god middag så mycket ni vill utan att behöva vara oroliga för vem som ser eller vad andra tänker.

 

Våra framtidsplaner är inte att driva den här typen av verksamhet utan till hösten hoppas vi kunna fortsätta med planerna på att driva en vårdverksamhet på anläggningen då vi skulle vilja hjälpa människor som hamnat snett av olika anledningar att komma in på rätt spår i livet igen. Det är vår passion…vilken är din?

 

www.serinis.se
www.4hearts.se

 


Vi önskar Nancy och Camilla lycka till med restaurangen och B&B och glöm inte att besöka dem och nuta av deras goda mat och god service.


Foto: Privat