profil juli 2019

Månadens profil - juli 2019

Micaela Kallaris

Vem är Micaela Kallaris?

Jag är en 23-årig kvinna som brinner för event och projektledning. Jag tror att de flesta skulle beskriva mig som en energisk och glad person. Jag säger aldrig nej till nya utmaningar och jag älskar verkligen livet.


Min största dröm var att bli regissör, jag har till och med en kandidatexamen i Filmvetenskap - men när jag halkade in på evenemang fastande jag för det.


Jag är i en period i livet där jag vill testa allt mellan himmel och jord, lära av mer erfarna personer och ständigt utvecklas.


Vad har du för sysselsättning?

Jag har gjort Pride House för Malmö Pride de senaste tre åren och siktar gärna mot ett fjärde!


Det innebär att jag bokar föreläsningar, workshops, paneler, debatter mm. som går under pridefestivalen. Det är verkligen världens roligaste jobb och jag är så glad över att få vara med och producera en festival som Malmö Pride. Det är något alldeles speciellt.


När sommaren är över är det skolbänken som gäller, jag studerar till Produktionsledare på Malmö universitet. Innan dess har jag studerat Media & Kommunikation på Lunds universitet men märkte ganska så snabbt att det inte var något för mig.I vårt arbete med att synliggöra lesbiska professionella kvinnor, kommer Lesworking Sweden presentera en lesbisk profil varje månad.


Julis profil i vår serie är Micaela Kallaris, den 23-åriga kvinnan som har projektlett Pride House för Malmö Pride de senaste tre åren. Micaela studerar till Produktionsledare på Malmö Universitet, har studerat Media & Kommunikation på Lunds universitet  och har även en kandidatexamen i Filmvetenskap i bagaget.

Jag har även föreläst på pridefestivaler men jag föredrar definitivt att anordna evenemang, jag är alltså hellre spindeln i nätet än att stå på scen. Jag är också en av "grundarna" till LesWorking Sweden!


Har det varit svårt för dig som lesbisk kvinna att genomföra dina projekt?

Nja jag har inte mött motstånd på det sättet, men visst kunde det ta emot i början.


Tyvärr har det funnits skam förknippat med lesbiskhet och att vara lesbisk. Men genom att genomföra olika projekt som Malmö Pride och LesWorking äger jag vem jag är och bär det med stolthet.


Men annars tycker jag att vi är extremt privilegierade i Sverige, om man jämför med andra delar av världen kan vi med frihet genomföra våra projekt.


Vad tycker du vi bör göra för att synliggöra lesbiska kvinnor?

Jag tror att det viktigaste är att skapa mötesplatser där vi får utbyta kunskaper och erfarenheter. Sedan såklart att ta del av olika plattformar där vi kan lyfta vara frågor.


Kan du tänka dig att vara mentor åt andra lesbiska som behöver stöd och rådgivning?

Ja, absolut!


Har du en lesbisk förebild? Behövs det lesbiska förebilder?

Det behövs absolut. Representation är viktigare än vad man tror.


Jag gillar Ellen DeGeneres, det var inte lika lätt att komma ut på "hennes tid”. Men grundaren till LesWorking, Marta Fernandez Herraiz har definitivt också inspirerat mig. Hon har en grym akademisk bakgrund och en arbetslivserfarenhet jag vill sträva efter. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla nätverket för LesWorking.


Ytterligare en förebild jag vill lyfta är Edith Escobar, “grundare” av LesWorking i Sverige som jag får jobba med just nu. Hennes engagemang och driv tar verkligen aldrig slut. Jag uppskattar att jobba och omge mig med drivna och starka kvinnor som inspirerar mig, och Edith är definitivt en av dessa.


Kan du berätta lite mer om dina aktuella projekt?

LesWorking Sweden är det mest aktuella för tillfället. Jag vill vara med och skapa ett professionellt nätverk för lesbiska kvinnor som jag själv anser har saknats. Lesbiska måste få en bredare representativitet.


Och en sista fråga "off the record", Är du singel?

Ha ha, ja, jag är singel! 

 

Vi från Lesworking ser fram emot att fortsätta jobba med Micaela och att vårt eget lesbisk geni får projektleda ett fjärde Pride House!